Meteen naar de inhoud

Gun jezelf een boek en win een Skoftige koe!

  Vraag het je schrijfvriendin!

  Twee vriendinnen chatten over schrijversdromen, struggles, successen en andere schrijfzaken.

  Marleen Hartog is thrillerschrijfster en haar tweede psychologische thriller Spiegeleffect verscheen 6 januari 2021. Voor ze haar eerste thriller Skoftig schreef, publiceerde ze drie non-fictieboeken.

  Helga Aerssens is expert op het gebied van boekmarketing. Haar eerste boek over boekpromotie is in de maak. Daarnaast schrijft ze verhalen in diverse genres, waarbij voor kinderen schrijven haar favoriet is.

  zichtbaar schrijvers chat Marleen Hartog Helga Aerssens 2020

  SCHRIJVERS-CHAT

  Marleen:
  Boe! Eigenlijk moet ik nu schrijven, maar afleiding zoeken en jou lastig vallen is aantrekkelijker. 🙂
  Heb jij hier ook weleens last van? (Van afleiding zoeken, niet van jezelf lastigvallen.) Zo ja: wat doe je ertegen?

  Helga:
  Jaaa! Ik ben daar heel goed in. Ik vind het heerlijk om mezelf toe te staan te spijbelen. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt dan maak ik er dankbaar gebruik van. Een vriendin belt en vraagt of ik thee kom drinken, eigenlijk moet ik schrijven, maar dat kan straks of morgen ook. Die vriendin is dan ineens belangrijker. Soms zit ik achter je computer en komt er niets uit mijn vingers. Ik kan dan proberen iets op papier te krijgen… Ik kan ook lekker gaan Netflixen en het straks nog een keer proberen. 

  Marleen:
  Klinkt goed als je dat zo makkelijk kunt loslaten. Het moet alleen niet te vaak gebeuren. Hoe voorkom jij dat?

  Helga:
  Deadline is deadline, daar probeer ik me aan te houden. Als het moet dan bikkel ik door en als het toch niet lekker gaat, stel ik mezelf iets ter beloning. Wanneer ik 2000 woorden op papier heb staan of het hoofdstuk is af, dan mag ik bijvoorbeeld lekker op de bank met een boek. Vooral als het niet makkelijk ging, dan is het een klein succesje en dat mag je vieren.

  Jij laat je ook afleiden. Jij valt mij lastig. Heb je geen schuldgevoel? Dat je niet aan het schrijven bent, bedoel ik. Dat je mij lastig valt vind ik wel gezellig. 🙂

  Marleen:
  Ja, dat schuldgevoel zit me soms wel dwars. Vooral omdat ik het best een uitdaging vind om mijn tijd en energie goed te verdelen. Als ik tijd gereserveerd heb om te schrijven en ik betrap mezelf op uitstelgedrag, voel ik me daarna alleen maar dubbel zo rot: ik heb de belofte aan mezelf niet waargemaakt én er zijn geen of te weinig woorden geschreven.

  Helga:
  Ik heb je er niet over gehoord de afgelopen maanden. Hoe vaak komt het voor?

  Marleen:
  Gelukkig komt dat gevoel niet heel vaak voor. Het komt vaak in fases en daar houd ik ook rekening mee. En wat jij al zegt: soms helpt het juist om er niet tegen te vechten. Bewust iets anders doen. Later lukt het meestal wel en vaak veel sneller en effectiever dan wanneer ik doorgeworsteld had.

  Helga:
  Daarom heb ik mezelf beloofd dat ik vanmiddag naar de winkel mag. 😉 Ik moet nog wat boodschappen halen en ik mag van mezelf een boek kopen. Was ik maar alweer terug, dan zat ik met een pot thee en mijn nieuwe boek op de bank…

  Wat zei je over jezelf afleiden…?

  Marleen:
  Haha!

  Wel een goed idee trouwens. Alleen heb ik geen zin om de deur uit te gaan. Aangezien ik minimaal vijftien minuten in de auto zit om überhaupt bij een winkel met een voorraad boeken te komen, ga ik voor een andere beloning.

  Ja. Ik ga voor een aflevering van Fear The Walking Dead. ‘Moet’ ik wel eerst wat verdienen, dus ik ga de koe bij de horens vatten, des te eerder ben ik klaar met schrijven.

  Bedankt hè!

  PS Voor ik ga nog snel dit: heb jij als lezer van deze chat ook behoefte aan loeigoede afleiding? Doe dan mee met onderstaande winactie!

  DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN.

  Win een skoftig koeienpakket: boekenlegger + chocolade!

  Deze maand vier ik het tweejarig(!) bestaan van de psychologische thriller Skoftig!

  Om dat te vieren, verloot ik 5 koeienpakketjes: een gehaakte boekenlegger van een koe + een paar Koetjesrepen. Je maakt kans door op Facebook onder deze post te reageren met een afbeelding, gifje of foto van een koe.

  Als je wint, kan die koe op zijn gemak grazen tussen jouw boeken. En jij kunt tijdens het lezen van een bloedstollende thriller chocolade grazen!

  Past een koe niet tussen je e-reader?
  Verjaardagaanbieding: bestel je het e-book van Skoftig deze maand (juni 2021), dan betaal je € 4,99 i.p.v. € 8,99. Als je bij je bestelling de code LOEIGOED invult, krijg je € 4,- korting! 

  Dan heb je meteen een heel goede reden om afleiding te zoeken van de strijk of het wassen van je auto. (Alhoewel: strijken kun je overigens eeuwig uitstellen. Doe ik ook.)

  Skoftig 13 aanbevelingen recensies psychologische thriller

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *