Meteen naar de inhoud

Mijn terugblik op 2018 + de laatste grote kortingsactie voor het boek ‘Anders wonen’

Verhuizing

Het jaar 2018 begon fantastisch met een verhuizing naar ons houten huisje in het bos. Vanaf het eerste moment voelde het als thuis (een gevoel zoveel sterker dan bij onze vorige woning). Nog iedere keer als ik tussen de weilanden door weer naar huis rijd, ben ik dankbaar dat ik op zo’n mooie plek mag wonen.

Hulp ingeschakeld

In het eerste kwartaal van 2018 schakelde ik hulp in voor mijn bedrijf. Hoe kon ik al mijn boeken en projecten bundelen en hiermee een vast lezerspubliek opbouwen? Door los te laten, luidde de conclusie. Klinkt simpel, was een flink proces.
En een opluchting.

Dag lieve oma

Begin juni overleed mijn oma op 90-jarige leeftijd. Het was goed, maar het was wel míjn lieve fantastische oma die er ineens niet meer was. Ik schreef de volgende stukje, dat werd voorgedragen werd bij de begrafenis.

Voor mij was u een veilige en vertrouwde haven in een reizend bestaan.
U noemde mij uw zwerfkatje, altijd verwonderd welke kant ik nú weer op zou gaan.
Mijn oma van de knuffels.
Van ‘nacht lieve heertje’ voor het slapen gaan.
Van slaatje met smac, en o, die vers gerookte paling voor de lekkerbek.
Door opa gevangen, en door u bereid, terwijl ik daar op het aanrecht zat.
Ik, uw zwerfkat.
Maar nu bent u op reis gegaan, en kan ik alleen maar hopen dat u voor altijd met mij mee zult gaan.

Afscheid 'Geboren met een schisis'

Deze zomer verkocht ik mijn eerste boek ‘Geboren met een schisis’ en het bijbehorende online platform.

Weer aan de slag met Skoftig

Ik heb het manuscript van mijn eerste thriller twee keer herschreven, redacteuren ingeschakeld en een team samengesteld dat mij helpt. Inmiddels ligt het manuscript bij een aantal proeflezers. De feedback die ik tot nu toe heb ontvangen… O, wauw. 🙂

Trotse moeder

Mijn zoon mocht dit jaar naar de eerste klas. Hij leerde lezen. Hij leert nu zwemmen. Hij leerde en leert nog veel meer. Kortom: een trotse moeder hier.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb dit jaar op verschillende vlakken aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Het belangrijkste aandachtspunt was meer structuur en balans. Laat ik zeggen dat dit proces nog steeds in ontwikkeling is – ha, is zoiets ooit klaar? – zeker deze periode van het jaar. Dit maakt dat ik verschillende veranderingen heb doorgevoerd die een positieve impact op mijn leven hebben.

Twee voorbeelden:

Elke dag om 06.00 uur opstaan

Sinds augustus sta ik elke ochtend om 06.00 uur op. Wat? Ja. Dit begon als een 30-dagen challenge. Daarna werd het een gewoonte. Een tweede hobbel was de winterperiode, maar de gewoonte hield stand. De laatste weken word ik opmerkelijk vaak een paar minuten voordat m’n wekker gaat wakker, dus ik denk dat het ritme nu echt in mijn systeem aan het zakken is. Een mooi proces!

Meer energie

Ik heb mijn eetpatroon veranderd. Ik heb meer energie, bijna geen energiedips meer en ben afgevallen. Dat laatste kon ik hebben, maar voor mij is die energie zoveel meer waard.

Fredje

In mijn vorige blog vroeg ik jullie wat de naam ‘Fredje’, een van de personages in mijn thriller Skoftig, bij jullie oproept. De reacties waren zeer vermakelijk en kwamen veelal overeen: klein, zielig, naar en onzeker. Maar ook slungelig versus dik, en dom versus slim. Dit is niet bepaald een hoogtepunt in mijn terugblik, wel een belofte om hierop terug te komen in mijn eerstvolgende blog, vandaar dat deze ertussen staat.

Anders wonen - verhalen van paradijsvogels

Wat betreft het loslaten van mijn non-fictie boeken rest mij alleen nog om ‘Anders wonen – verhalen van paradijsvogels’, volledig los te laten. Ik krijg nog steeds veel positieve reacties op dit boek en er zit nog een enorm veel potentie in, maar hé, was er niet iets met focus en balans?!

Wil je het boek nog lezen?
Wil je een inspirerend cadeautje voor onder de boom?
Wil je een aantrekkelijke afscheidskorting?

Bestel het boek dan nu. Vanaf 2019 ga ik hier niets meer over delen. Ook mijn blogs gerelateerd aan dit boek, zullen van mijn website verdwijnen! 

ACTIE IS INMIDDELS VERLOPEN
Je kunt het boek nog wel bestellen.

Mijn grote fictieve liefde

Zoals eerder aangekondigd ligt mijn focus in 2019 volledig bij (het schrijven van) thrillers. Mijn grote fictieve liefde. Dit zal ook terug te zien zijn in mijn communicatie. En ik zou Marleen niet zijn als ik dat op geheel eigen wijze doe, inclusief persoonlijk tintje…

Tot in 2019.
Dank je wel voor het lezen.
Ik wens je heel veel lichtpuntjes toe.

SPREID HET WOORD!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *